Domowa Kuchnia Pani Julii |
Składniki:
1/2 główki kapusty pekińskiej
2 jabłka
1/2 papryki słodkiej
Szczypior – 1 szt.
Ogórek świeży – 1 szt.
Majonez – 1 łyżka stołowa
Kefir/śmietana – 3 łyżki
stolowe
Ketchup – 1 łyżk stołowa
Pieprz naturalny – do smaku
Sposób wykonania:
Powyższe składniki pokroić
drobno.
Wymieszać razem.
Z majonezu, kefiru
(ewentualnie śmietany) oraz ketchupu zrobić jednolity sos.
Wszystkie wymieszane
składniki połączyć z sosem, doprawić pieprzem do smaku oraz dokładnie całość
wymieszać.
Można całość przed podaniem
na stół ozdobić np. liściem mięty pieprzowej.
Surówka taka przyrządzona
może być dodatkiem do dań obiadowych lub samodzielnym daniem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz