środa, 10 grudnia 2014

Surówka z kapusty pekińskiej Pani Julii


Domowa Kuchnia Pani Julii


Składniki:
1/2 główki kapusty pekińskiej
2 jabłka
1/2 papryki słodkiej
Szczypior – 1 szt.
Ogórek świeży – 1 szt.
Majonez – 1 łyżka stołowa
Kefir/śmietana – 3 łyżki stolowe
Ketchup – 1 łyżk stołowa
Pieprz naturalny – do smaku

Sposób wykonania:

Powyższe składniki pokroić drobno.
Wymieszać razem.
Z majonezu, kefiru (ewentualnie śmietany) oraz ketchupu zrobić jednolity sos.
Wszystkie wymieszane składniki połączyć z sosem, doprawić pieprzem do smaku oraz dokładnie całość wymieszać.
Można całość przed podaniem na stół ozdobić np. liściem mięty pieprzowej.
Surówka taka przyrządzona może być dodatkiem do dań obiadowych lub samodzielnym daniem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz